Vliegtickets richting Porto

De kans is aanzienlijk dat men Porto per vliegtuig zal bezoeken. De afstand van Brussel tot Porto bedraagt maar liefst 1900 kilometer. Dergelijke afstanden met een wagen overbruggen is een dure zaak. Anno 2019 kan men goedkoop landsgrenzen overschrijden. De vluchten heen en terug richting Porto hoeven niet veel te kosten. Voor een bedrag van ongeveer 50 à 100 euro is het mogelijk om bijna 4000 kilometer te pendelen. In dit artikel bespreken we hoe het mogelijk is om goedkoop vliegtickets te scoren. Een hoop factoren beïnvloeden namelijk de prijs.

De aanbieders

Men kan een hoop aanbieders opmerken. Eén van de bekendere – zo niet de bekendste – aanbieder van goedkope vliegtickets is Ryanair. In de meeste gevallen zal deze aanbieder de voordeligste zijn, maar er zijn uitzonderingen. Net daarom is het zo belangrijk om te gaan vergelijken. De totale kostprijs is de te vergelijken prijs. Een ticket bij Ryanair richting Porto kost misschien maar 30 euro, maar op het einde van de rit is dit plots 100 euro. Zo hoef je bij te betalen voor een hoop randzaken. Extra (hand)bagage, naast elkaar zitten en eventuele verzekeringen kunnen het totale kostenplaatje gevoelig opdrijven.

Vandaag is Ryanair misschien de goedkoopste aanbieder, maar niets verzekert dat dit binnen een jaar ook nog zo zal zijn. Tarieven veranderen en concurrenten komen plots opzetten met interessante promoties. De prijzen van vliegtickets zijn variabel en men kan moeilijk conclusies trekken die algemeen geldend zijn. Zelf even vergelijken is de boodschap.

Welke datum?

De reisdatum is een belangrijke factor. In het hoogseizoen zijn tickets vaak duurder. Ook bepaalde feestdagen kunnen de prijs aardig beïnvloeden. Ruim op voorhand boeken is dan de boodschap. De tickets zijn beperkt en wachten tot het laatste nippertje is vaak geen goed idee. De goedkoopste tickets gaan eerst de deur uit en later blijven enkel de duurdere tickets over. Te lang wachten zal resulteren in plaatsgebrek. Zo kan het zijn dat men noodgedwongen moet uitwijken naar een andere (en tevens ook duurdere) aanbieder.

Uw vliegtickets

Ben je een bezoek aan Porto aan het plannen? Neem dan even een kijkje welke vertrekdata mogelijk zijn. Mits wat flexibiliteit kan de zoektocht naar de goedkoopste tickets beginnen. De vlucht richting de Portugese stad neemt amper 2 uur in beslag. Echt veel luxe (zoals ruime zitplaatsen en eten op het vliegtuig) is dus niet nodig en dan moet men eigenlijk enkel een kijkje nemen naar de tarieven van de prijsvechters.