Luchthaven naar centrum met metro

Alvorens men kan genieten van de schoonheid van Porto zal men moeten pendelen. Eerst naar de luchthaven en daarna van de internationale luchthaven Francisco Sá Carneiro richting het centrum. De afstand bedraagt zo’n 12 kilometer en de gemakkelijkste (en goedkoopste) manier om die afstand te overbruggen is per metro. Wel moet je erna nog richting je hotel wandelen.

In de luchthaven volg je gewoon de aanwijzers richting de metro. Daar kun je meteen een ticket kopen en de paarse lijn (E) voert je binnen 30 minuten naar het centrum.

Ook per bus of taxi kan men de stad op een vlotte manier bereiken.

Hoe koop ik een ticket?

In de terminal kan men een hoop automaten vinden. Vaak is er een wachtrij, want een hoop toeristen willen het centrum per metro bereiken. Eenmaal aan de automaten: selecteer de taal Engels. Eerst moet je een herlaadbare kaart (Adante-kaart) aanschaffen. Deze kaart is bruikbaar op de metro en kost 0,60 cent. De kaart is een jaar geldig en dus dien je slechts eenmaal zo’n kaartje aan te schaffen. Op deze kaart zal men ritten moeten aankopen. De kaart is persoonsgebonden en dus is het interessant om een kaart te kopen en er meteen twee ritten op te laden (naar het centrum en achteraf terug naar de luchthaven). Voor een rit naar Porto centrum dien je zone 4 te selecteren. Een enkele rit kost 2 euro. De eerste keer dien je dus 2,60 euro te betalen (1 x 60 cent voor de kaart en 1 x 2 euro voor de effectieve rit). Of het is ook mogelijk om 4,60 euro te betalen (2 ritten opladen en 60 cent voor de kaart).

  • Iedere 20 minuten, tussen 06.00 uur en 00.30 uur, komt er een metro voorbij.
  • In het station Trindade kan men overstappen op andere lijnen (A,B,C,D en F). Vertoef je ergens in het centrum van Porto, dan kun je best afstappen in Trindade. Het is dan niet meer ver wandelen naar het hotel.
  • Er is een informatiedesk aanwezig in de luchthaven. Het is dus altijd mogelijk om hulp te vragen bij een transactie.

Dit is slechts 1 optie. Men kan ook dagkaarten kopen die 24 uur geldig zijn. Indien je van plan bent om de eerste dag veel met het openbaar vervoer te reizen, dan is het misschien nuttiger om zo’n kaartje aan te schaffen.

Comfortabel met taxi rechtstreeks naar je hotel

Liever direct voor de deur van je hotel afgezet worden? Uiteraard zijn er ook hopen taxi’s aanwezig in de stad. Voor zo’n 40 euro brengen ze je naar de bestemming. Van en naar de luchthaven van Porto pendelen kan het best via een metro. Wel moet je nog van de metro naar je hotel wandelen. Met een taxi ga je gemakkelijk rechtstreeks naar je hotel op een zeer comfortabele manier.

De taxi kan je vooraf reserveren. De bestuurder (die u verwelkomt met u naam op een bordje) brengt u 24 uur per dag direct naar uw hotel of verblijfplaats.

Wanneer u een taxi online bestelt, bespaart u geld, weet u op voorhand wat u betaalt, en verspilt u geen tijd met het vinden van taxi’s die reeds vertrokken zijn met andere gasten erin.

Ook op een eenvoudige en aangename manier naar uw hotel gebracht worden? Bestel vooraf alvast een taxi via internet

Met de infrastructuur zit het dus zeker goed. Een mooie luchthaven verwelkomt de toeristen en de efficiënte metro voert ze in geen tijd richting het centrum alwaar men de prachtige bezienswaardigheden kan bewonderen.