Goedkope trip

Reizen is leuk. Helaas is het ook een kostelijke hobby. Het kostenplaatje loopt rap op. Op voorhand dient men een hotel te boeken en te kijken voor vliegtickets. Ook het pendelen naar de luchthaven en het eventueel parkeren van de wagen aan de luchthaven is soms een kostelijke bedoening. Eenmaal ter plaatse zijn er ook nog de entreegelden van de bezienswaardigheden, het eten, terrasjes, tickets voor openbaar vervoer en meer. Op het einde van de rit is er vaak geen sprake van een goedkoop tripje. Aan de andere kant kan men op vele vlakken besparen. Goedkoop is een relatief begrip en zal voor iedere toerist een andere invulling betekenen. Over het algemeen is het zeker mogelijk om betaalbaar te reizen. In deze tekst zullen we enkele tips aanreiken die je kunnen helpen bij het plannen van de trip met een beperkt budget.

Vliegtickets

Vliegen naar Porto is redelijk goedkoop. We raden je aan om ruim op voorhand de zoektocht naar vliegtickets te starten. Meermaals per jaar kan men leuke acties van verschillende luchtvaartmaatschappijen opmerken. Een bekendere aanbieder is Ryanair. De vlucht duurt zo’n 2 à 3 uur en dan is beperkte beenruimte geen drama. Bovenstaande aanbieder is slechts één voorbeeld. Alle aanbieders hebben verschillende regels ten aanzien van bagage. Ben je van plan om met véél souvenirs huiswaarts te keren, kijk dan zeker de regels er op na.

Een richtprijs is 30 euro per persoon, per vlucht. Voor zo’n 60 euro is het dus mogelijk om duizenden kilometers af te leggen en dit in enkele uurtjes tijd. Mits een aanbieding kan men aardig besparen op de kostprijs van een vlucht. Denk dan bijvoorbeeld maar aan – mits wat geluk – een prijs van 10 à 20 euro per vlucht.

Helaas zijn er nog kosten die komen kijken bij het pendelen. Het parkeren van een wagen aan een luchthaven is vaak even duur als de kostprijs van de vliegtickets van één reizigers. Ook hier bestaan goedkopere en gratis alternatieven. Je laten voeren door een familielid naar de luchthaven is er één van. Desnoods neem je uit één van de portkelders een fles port mee als geschenkje.

Hotel

Bij de zoektocht naar een passende accommodatie – vaak een hotel – kan men eigenlijk hetzelfde opmerken. Het aanbod is groot en voor elk budget is er wel een passende kamer. Ook hier kan men interessante aanbiedingen opmerken. Indien het de bedoeling is om binnen een zeker budget te blijven, dan zal men zich baseren op de prijsklasse van een hotel. We raden je aan om eerst goed na te denken over de precieze functie van de kamer. Ben je van plan om veel tijd in het hotel te spenderen? Een zwembad, gym en mooie bar zijn leuke services, maar vaak uit dit zich in de eindprijs.

Porto is een leuke wandelstad en de kamer zal vaak enkel dienen om te overnachten. Een standaardkamer volstaat ruimschoots. Voor zo’n 40 euro per nacht, per persoon is het mogelijk om een normale kamer te boeken en voor die prijs zit er vaak nog een uitstekend ontbijt inbegrepen in het verblijf.

Zeer goedkoop wordt het door te opteren voor een jeugdherberg. Daar kan men een bed in gemeenschappelijke slaapzalen boeken. Het spreekt voor zich dat er dan weinig sprake is van privacy, maar het is wel één van de goedkoopste vormen van overnachten.

Ter plaatse

In Porto zelf hoeft men ook financiële middelen te besteden. De Portugese keuken is goedkoop (en lekker). In Parijs betaal je gemakkelijk 5 euro voor een biertje in het hart van de stad. In Porto maak je dit niet mee. Even uitrusten op een terras aan de Douro (pal in het oude centrum) en je bent zo’n 1,5 euro kwijt voor een frisdrankje. Ook qua bezienswaardigheden vallen de entreegelden best mee.

Alvorens met de stad verkent, kan het handig zijn om zelf even op onderzoek te gaan. Zoek betaalbare eettenten op. Tegenwoordig bestaan er een hoop sites alwaar het mogelijk is om te selecteren op prijs en ervaringen. De authentieke Portugese keuken voor minder dan €20 proeven is zeker mogelijk.

Goedkope citytrip naar Porto?

Porto is zeker en vast niet de duurste Europese bestemming. In vergelijking met andere Europese grootsteden zoals Rome, Barcelona en Parijs kan men Porto eigenlijk best goedkoop noemen. Een biertje op een terras kost er minder dan 2 euro en voor een simpel frisdrankje ben je in het centrum ongeveer 1,50 euro kwijt. Een goede maaltijd kun je krijgen voor minder dan 15 euro en ook qua entreegelden ben je beslist geen fortuin kwijt. Wat ons betreft kan men Porto de ideale bestemming noemen voor budgettrippers.