Hotel Quality Inn

Bij een stedentrip in een vreemde stad hoort meestal ten minste één overnachting. Zeker wanneer we spreken over een grootstad zoals Porto. Het is namelijk een gans gedoe om tot de Portugese stad te geraken. Pendelen naar de luchthaven, twee uur wachten, dan nog eens twee a drie uur vliegen en uiteindelijk nog eens pendelen van de luchthaven naar het centrum van Porto. Men is gemakkelijk een halve dag kwijt. Uiteraard valt dit best mee, wetende dat de afstand tussen Brussel en Porto maar liefst 1900 kilometer bedraagt. Per wagen zou het een volledige dag duren eer men de stad bereikt. Men pendelt geen uren om diezelfde dag nog terug huiswaarts te keren. In het beste geval boek je enkele overnachtingen in de stad.

In dit artikel bespreken we volgend hotel: Hotel Quality Inn. Wijzelf hebben hier 4 dagen gelegeerd in het kader van een citytrip. Twee nachten via een Bongobon (men kan het hotel kiezen indien men in het bezit is van de ban ‘weekend in Europa voor twee’) en dan ook nog twee nachten extra bijgeboekt via een accommodatiesite.

Hotel Quality Inn

Bij de mooie Kerk van Sint Ildefonsus kan men het Hotel Quality Inn Praça da Batalha opmerken. De centrale ligging van het hotel is één van de vele troeven. Het ligt vlak aan de grootste winkelstraat van de stad en op zo’n 400 meter van het prachtige station. Ook de andere bezienswaardigheden van Porto liggen allen op wandelafstand.

De voornaamste troeven op een rijtje:

  • Vriendelijk personeel
  • Vers fruit bij het ontbijt. Ananas, meloen, kiwi, banaan, appels en sinaasappels waren voorhanden.
  • Uitgebreid buffet. Ideaal om de dag energierijk te starten.
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Gerenoveerde kamers

Hotel in Porto

Uiteraard is het Quality Inn slechts één voorbeeld van een hotel in Porto. Uiteindelijk beslis je samen met het reisgezelschap welk hotel het precies wordt. Het aanbod is – zoals in bijna iedere toeristische grootstad – extreem groot en voor elk budget is er wel een kamer te regelen. Wat ons betreft was bovenstaande een goed standaardhotel.

Tips bij de zoektocht naar een goed hotel

Een hotel boeken betekent voor ieder wat anders. Toeristen van een vreemde stad zullen vaak ronddwalen door de stad. Ze wensen namelijk zaken te ontdekken. Veel tijd wordt dan ook niet in de kamer gespendeerd en in die zin volstaat een standaardkamer vaak ruimschoots. Andere toeristen willen tijdens de citytrip dan weer baden in luxe. Een suite met jacuzzi, een gymzaal en een uitstekend restaurant zijn hun vereisten. Met andere woorden: iedereen heeft andere behoeftes een aan de hand van deze verlangens wordt een hotel gezocht. Verstandig zoeken doe je zo:

  • Bekijk de prijs van de kamer op meerdere sites. Identiek dezelfde kamer van een zeker hotel kost op verschillende sites niet altijd evenveel.
  • Aanbiedingen kunnen interessant zijn. Niet alle aanbiedingen zijn even voordelig. Ook hier geldt hetzelfde principe: geen overhaaste beslissingen nemen en goed vergelijken alvorens iets te boeken. Wel kan men opmerken dat te allen tijde er wel degelijk interessante aanbiedingen op te merken zijn voor eender welke stad.
  • De recensies van eerder verbleven gasten kan men vaak doornemen. Zo kom je te weten wat er goed is en wat er minder goed is aan het hotel. Een ouder koppel dat houdt van rust zou bijvoorbeeld niet graag hebben dat ze midden in de uitgaansbuurt van een stad een kamer boeken. Altijd leuk om de recensies eens vlug – en kritisch – door te nemen.

Voor de rest: boek een hotelkamer en probeer vooral te genieten van de schoonheid van de stad. Na het boeken kan het aftellen beginnen en dan kan de voorbereiding van de citytrip richting Porto beginnen.