Last minute naar Porto

Tegenwoordig kan men wel stellen dat reizen kinderspel is. Men heeft maar 5 minuten nodig om vliegtickets te boeken en enkele muisklikken later is ook een accommodatie geboekt. Alles ruimschootse op voorhand plannen hoeft ook niet meer. Krijg je bijvoorbeeld vandaag te horen dat jij en je partner samen enkele dagen vrij hebben op het einde van de week, dan kan men perfect nog alles regelen. In bepaalde gevallen is een last minute beter dan ruim op voorhand boeken. We verklaren ons nader.

Zicht op mooi weer!

Op het laatste nippertje iets boeken stelt je in staat om in te spelen op de weersverwachtingen. In de zomerperiode is de kans groot dat het zonnig weer wordt, maar in de winter kan men ferme verschillen opmerken. Zo kan het bijvoorbeeld aangenaam winterweer zijn. Denken we maar aan een zonnige 17°C. Echter, het is ook perfect mogelijk dat het 13°C zal worden met af en toe een bui. Altijd even de weersverwachtingen bekijken alvorens effectief last minute te boeken dus. Het heeft geen zin om zomerkledij in te pakken terwijl ze niet zo’n warm weer uitgeven. In het slechtste geval voorspellen ze erg slecht weer en dan kan men misschien beter een andere bestemming uitkiezen. 

Personen die ruim op voorhand boeken zijn niet in staat om de reis (kosteloos) te annuleren en zullen het slechte weer moeten trotseren. En laat ons eerlijk zijn: slecht weer kan een citytrip aardig verknallen.

Mooi, zonnig weer tijdens een trip is altijd mooi meegenomen.

Een last minute korting

Tijdens een citytrip kan men ook aardig wat korting bekomen op de accommodatie. Een last minute korting is er eigenlijk niet echt. In het kader van een stedentrip wordt de term aanbieding vaker gebruikt. De concurrentiestrijd tussen de hotelketens onderling is hard. Er zijn een hoop kamers en hotels willen namelijk dat hun kamers worden geboekt. Soms kan men acties opmerken alwaar het mogelijk is om een luxueuzere kamer te boeken tegen de prijs van een standaardkamer. 

Hotelketens vergelijken, interessante acties opsporen en zichzelf ook afvragen of de kamer die men wil boeken wel degelijk interessant is: wat zeggen de recensies en is er sprake van een goede ligging? 

Ruim op voorhand boeken

Sommige personen hebben het meer begrepen op ruim op voorhand boeken. We geven hen geen ongelijk. Reeds maanden op voorhand de reis plannen is goed voor het gemoed. De vliegtickets liggen vast en ook de plaats van overnachten werd reeds gekozen. 

Bij het plannen van een citytrip zal het vervoer de kost zijn die men het minst makkelijk kan voorspellen. Men kan perfect voor 50 euro heen en terug naar Porto vliegen, maar mits wat ongeluk is dit 200 euro per persoon. Veel hangt af van de reisdata. Zichzelf ietwat flexibel opstellen kan zorgen voor een fikse besparen. Zo is het beter om enkele vertrekdata in gedachten te hebben en zich niet te fixeren op één enkele dag. Maandag kost een heelvlucht bijvoorbeeld 100 euro per persoon en de dag erna kost diezelfde vlucht plots nog maar 30 euro per persoon. Het is maar om aan te tonen dat vergelijken aardig wat kan opleveren tijdens het plannen van een trip.

Uw last minute naar Porto

Nog enkele dagen vrij en zoek je nog een leuke bestemming? Porto is zeker een aanrader. Het historische centrum is ietwat aan de kleine kant en de stad zelf heeft men dan ook in twee dagen wel gezien, maar men kan eventueel een derde dag de omgeving uitkammen. Indien er nog meer tijd beschikbaar is, dan kan het geen kwaad om een soort van rondreis te plannen. Portugal heeft namelijk een hoop prachtige bezienswaardigheden te bieden.